• śliwki 450g
• truskawki 500g
• 3 jabłka
• truskawki 500g
• 3 jabłka
• 4/5 szklanki ksylitolu
Do średniej wielkości garnka przekładamy śliwki i truskawki.
Jeśli, tak jak ja, używamy mrożonych owoców (truskawki, śliwki) to nie ma potrzeby dolewania wody, ponieważ dużo jej "wypłynie" z owoców. Natomiast jeśli używamy świeżych owoców to należy je pokroić na połówki i dolać pół szklanki wody.
Garnek kładziemy na gaz.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty owoców.
Gdy całość zacznie się gotować zmniejszamy gaz i gotujemy około 35 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Po tym czasie całość blendujemy.
Dodajemy ksylitol i dusimy jeszcze około 20 minut.
Mus idealnie komponuje się z omletem i serkiem wiejskim.
Jeśli, tak jak ja, używamy mrożonych owoców (truskawki, śliwki) to nie ma potrzeby dolewania wody, ponieważ dużo jej "wypłynie" z owoców. Natomiast jeśli używamy świeżych owoców to należy je pokroić na połówki i dolać pół szklanki wody.
Garnek kładziemy na gaz.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty owoców.
Gdy całość zacznie się gotować zmniejszamy gaz i gotujemy około 35 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Po tym czasie całość blendujemy.
Dodajemy ksylitol i dusimy jeszcze około 20 minut.
Mus idealnie komponuje się z omletem i serkiem wiejskim.
W czasie smażenia musiał pachnieć obłędnie!
OdpowiedzUsuń