czwartek, 26 czerwca 2014

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Niżej przedstawiony przepis jest daniem, które dosyć często robię sobie do pracy. Robi je się stosunkowo szybko i jest bardzo smaczne. Zdrowe tłuszcze z awokado, sporo białka i dobre węgle.
• ryż naturalny 50g (1/2 opakowania)
• tuńczyk w sosie własnym 100g
• 1 pomidor
• 1/3 cebuli czerwonej
• 1/3 awokado
• fasola czerwona konserwowa 80g
Ryż przygotowujemy według przepisu na opakowaniu (czyli gotujemy go około 30 minut).

Pomidora, awokado i cebulę kroimy według uznania (ja pomidora kroję w niewielka kostkę, awokado w paseczki a cebulę w krążki i później jeszcze na ćwiartki). Turczyka odcedzam i rozdrabniam widelcem. Wszystko razem wrzucam do jednej miseczki. Dodaje fasolę, ryż. 

Mieszam i gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz