• 1 puszka czerwonej fasoli z puszki (można też taką fasolę samemu ugotować)
• 1 jajko
• 1 jajko
• 2 białka
• 4 łyżeczki kakao
• 1 laska wanilii lub kilka kropli esencji waniliowej
• 2 łyżki ksylitolu
• 1 porcja odżywki białkowej waniliowej
• 1 banan
Ksylitol mielimy w młynku na cukier puder. Banana kroimy i wrzucamy do koktajlera. Dodajemy jajko oraz białka jaj i dokładnie blendujemy. Następnie dodajemy po kolei resztę składników (fasolę na samym końcu) i miksujemy na jednolitą masę.
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze około 180 stopni.
• 2 łyżki ksylitolu
• 1 porcja odżywki białkowej waniliowej
• 1 banan
Ksylitol mielimy w młynku na cukier puder. Banana kroimy i wrzucamy do koktajlera. Dodajemy jajko oraz białka jaj i dokładnie blendujemy. Następnie dodajemy po kolei resztę składników (fasolę na samym końcu) i miksujemy na jednolitą masę.
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze około 180 stopni.
ciasta fasolowe są super :)
OdpowiedzUsuńDwa razy ksylitol w przepisie? ;)
OdpowiedzUsuńjeśli nie dam odżywki białkowej świat się zawali?;)
OdpowiedzUsuńKompletnie ;-) odżywka dodaje tylko więcej białka ;-)
OdpowiedzUsuńWyszło super! Dziękuję! Na górę jeszcze dałam polewę z czekolady 90%:) A dziś...robię kolejne:D
OdpowiedzUsuńSuper! To bardzo się ciesze :D
UsuńGdybym nie czytała opisu przygotowania, najpierw zmiksowałabym fasole a na końcu dodała ubite na sztywną pianę białka :) Mogę spytać dlaczego taka kolejność? :)
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda mega apetycznie i jutro je zrobię :) Pozdrawiam
Bylo to tak dawno temu że ciężko mi teraz stwierdzić. Pewnie metoda prob i błędów takie wyszło najlepsze. Dodatkowo fasola jest stała. Wiec jak ja końcu dodalam to dodawałam do jednolitego płynu. Łatwo się całość miksowalam :)
OdpowiedzUsuń