Kolejny mus, ale tym razem z jabłkiem. Ostatnio próbowałam z serkiem wiejskim i płatkami owsianymi. Pycha!
• 2/3 szklanki wody• 1 łodyga rabarbaru
• 2 słodkie jabłka
• 1 łyżeczka ksylitolu
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Dolewamy 1/3 szklanki wody. Na małym ogniu trzymamy około 10 minut.
Dodajemy obrany i pokrojony w talarki rabarbar. Jeśli jest taka potrzeba dolewamy resztę wody. Dusimy pod przykryciem około 15-20 minut (aż rabarbar się rozpadnie). Od czasu do czasu mieszamy.
Dodajemy ksylitol i dusimy jeszcze około 5 minut.
Dodajemy obrany i pokrojony w talarki rabarbar. Jeśli jest taka potrzeba dolewamy resztę wody. Dusimy pod przykryciem około 15-20 minut (aż rabarbar się rozpadnie). Od czasu do czasu mieszamy.
Dodajemy ksylitol i dusimy jeszcze około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz