Zupa leciutka, smaczna i niesamowicie szybko się ją robi. Idealna jako pierwsze danie oraz lekką i pożywną kolację.
• 3 cukinie• woda 900ml
• 5 ząbków czosnku
• 1 cebula
• pieprz
• kostka rosołowa (użyłam wersji bez soli i glutaminianu sodu)
Cebulę opiekamy na gazem.
Warzywa (cukinia, czosnek, opieczona cebula) kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Całość zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut.
Na koniec doprawiamy mielonym pieprzem i blendujemy.
Można podawać z uprażonymi migdałami, słonecznikiem lub dynią. A gdy ktoś chce mniej dietetycznie to świetnie tutaj pasują kwaśna śmietana i groszki ptysiowe.
Warzywa (cukinia, czosnek, opieczona cebula) kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Całość zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut.
Na koniec doprawiamy mielonym pieprzem i blendujemy.
Można podawać z uprażonymi migdałami, słonecznikiem lub dynią. A gdy ktoś chce mniej dietetycznie to świetnie tutaj pasują kwaśna śmietana i groszki ptysiowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz